Sherbime Kreative Per Website, Dizajn, Zhvillim, Mirembajtje

Faqja e Duhur, Per Cdo Platforme dhe Perdorues!

Ridzizenjoni dhe zhvilloni cdo platforme ne menyre perfekte!

Web Design - Web Development - Maintenance

Zhvillimi i faqes në internet është baza e çdo projekti në internet që synon të jetë i suksesshëm. Pa një faqe në internet askush nuk do të jetë në gjendje t’ju gjejë, ju do të jeni të padukshëm për syrin e përdoruesve. Kur krijoni biznesin tuaj në mjedisin dixhital, një zhvillim i mirë i internetit dhe një dizajn i mirë janë thelbësore për të arritur qëllimet tuaja. Faktorë të ndryshëm ndikojnë në imazhin e faqes suaj të internetit, por nëse doni që ajo të jetë funksionale dhe të tërheqë vëmendjen e përdoruesit duhet të vizualizojë përvojën e tij. Një zhvillim i mirë i uebit duhet të ketë aspekte themelore siç është ngarkimi i shpejtë i internetit, kodi i pastër dhe që i përshtatet përdoruesit dhe pajisjeve të ndryshme që po përdorni për sa kohë që ndiheni rehat.

Cila Është Përdorimi i Zhvillimit të një Aplikacioni në Internet?

Zhvillimi i aplikacioneve në internet u lejon atyre të shfaqen si rezultat në motorët tradicionalë të kërkimit. Meqenëse ato nuk kanë nevojë të shkarkohen, nuk do t’i gjeni në dyqanet e aplikacioneve, por ato do të shfaqen si rezultat në motorët e kërkimit si Google. Ju lejon të keni një aplikacion që do të jetë i arritshëm nga çdo shfletues (Google, Linux, Firefox) në çdo pajisje. Për më tepër, përveç kësaj, ato kërkojnë një zhvillim të vetëm për çdo pajisje. I njëjti zhvillim HTML5 është i mjaftueshëm për çdo sistem operativ. Përkundër asaj që ndodh me aplikacionet e zakonshme, nuk ka nevojë për një shkarkim të mëparshëm që të shfaqet, me pak fjalë, është shumë i përshtatshëm.

Është gjithashtu e nevojshme të theksohet se këto nuk janë një “rrjet” direkt, terminologjia dhe funksionaliteti janë të ndryshme. Mund të përdoret si plotësues ose i pavarur, në secilin rast, zhvillimi i tij është thelbësor.

Nga ana tjetër, në një nivel teknik, modelet dhe teknologjitë e zhvillimit të internetit kanë evoluar shumë në dekadën e fundit. Ekzistojnë një mori aplikacionesh, kornizash, bibliotekash, arkitekturash dhe sistemesh botuese në versione të ndryshme që nga ana tjetër marrin ndryshime ose përmirësohen me kalimin e kohës.

Ky evolucion ka rezultuar në konvergjencë të një numri të madh të teknologjive, mjeteve dhe stileve arkitektonike për të zhvilluar faqet e internetit dhe aplikacionet. Ky bashkim ka marrë një hap përpara funksionalitetit të secilës prej këtyre hapësirave, domethënë ato mund të përfitojnë plotësisht falë optimizimit të burimeve.

Duke marrë parasysh gjithë këtë, aplikacionet në internet kanë gjithashtu funksione specifike të përcaktuara mirë si:

Menaxhimi i brendshëm

Ato përdoren për të kontrolluar aksionet, klientët, përdoruesit; për të menaxhuar personelin, faturat ose kontabilitetin në përgjithësi; ose që punonjësit të kalojnë orën.

Shërbimet e përdoruesit

Ata administrojnë gjithçka që ka të bëjë me shërbimet e ofruara për përdoruesit, të tilla si lejet për të hyrë në përmbajtje të ndryshme, menaxhimin e incidenteve ose hapësirave, për shembull.

Mjetet e punës

Mjetet për menaxhimin e dokumenteve, hyrja e diferencuar, Intranet.

Mjetet e kontrollit të cilësisë

Mjetet që lehtësojnë kontrollin e cilësisë.

Mjetet e komunikimit

Komunikime të personalizuara me përdoruesit, postat elektronike ose gazetat dixhitale.

Mjetet e uebit

Menaxhimi i shitjeve në internet, motorët e kërkimit, dyqanet virtuale, faqet e internetit. Megjithëse aplikacionet vendase lejojnë zhvillime më komplekse dhe “të strukturuara më mirë”, ato janë gjithashtu më të shtrenjta dhe jo gjithmonë të nevojshme. Vendimi do të varet nga përdorimi i synuar, siç u përmend më lart.

Struktura e një Aplikacioni në Internet

Që një faqe në internet ose një aplikacion në internet të funksionojë kur ekspozohet ndaj publikut, është e nevojshme të keni një arkitekturë me të paktën elementet e mëposhtme:

Shfletimi

Ai përfaqëson konceptin e bërjes së kërkesave nga klienti duke kërkuar burime në servera të ndryshëm përmes URL-ve.

Serveri

Ai ruan në mënyrë të organizuar strukturën e informacionit të faqes në internet për të shërbyer përmbajtjen në lidhje me kërkesat e shfletuesit.

Protokolli http

Është protokoll i bazuar në TCP / IP përmes të cilit shfletuesi i bën kërkesa serverit në mënyrë që serveri të përgjigjet.

HTML

Është formati bazë i dokumenteve që përbëjnë faqet e internetit, bazohet në etiketa dhe shërben për të strukturuar mënyrën për të shfaqur përmbajtjen e faqeve.

CSS

Fletët e stilit Cascading përdoren për të favorizuar estetikisht elementët dhe përmbajtjet e strukturuara përmes etiketave HTML, duke u dhënë atyre personalitet për sa i përket dizajnit, formës dhe ngjyrave.
Këto pesë pikat e fundit janë bazat për ekzistencën e aplikacioneve në internet, secila në varësi të asaj të mëparshme për të mbështetur veten dhe për t’i dhënë kuptim asaj.

Si Funksionon një Aplikacion në Internet?

Aplikimet në internet janë një mjet i koduar në një gjuhë që mbështetet nga shfletuesit dhe ekzekutohet në to. Kjo do të thotë, ato janë një lloj programi kompjuterik që mund ta përdorni duke hyrë në një server të caktuar në internet përmes Internetit ose një Intranet me anë të një shfletuesi që do të ekzekutojë aplikacionin.

Gjëja e parë që duhet të mbani në mend është se për shkak se aplikacionet në internet ekzekutohen në një server në internet gjithçka që bëni në to përpunohet dhe ruhet brenda një baze të të dhënave përmes një shfletuesi. Kështu që nuk keni nevojë t’i instaloni në kompjuterin ose celularin tuaj.

Një aplikacion në internet mund të përdoret në mënyrë që përdoruesi të ketë qasje në informacionin që përmban në një mënyrë interaktive. Në fakt, aplikacionet në internet janë krijuar posaçërisht për të ruajtur të dhënat në re (cloud). Ky informacion ruhet i ruajtur në serverat e internetit dhe kur keni nevojë ta përdorni, aplikacioni i dërgon ato të dhëna në kompjuterin tuaj ose pajisjet mobile. Për këtë qëllim, ajo bën kopje të përkohshme në kompjuterin ose pajisjen që po përdorni në atë kohë.

Llojet e Aplikacioneve në Internet

Sipas informacionit nga faqet e ndryshme të zhvillimit të internetit, aplikacionet në internet mund të ndahen sipas paraqitjes së tyre në pesë lloje:

Aplikacion statik në internet.

Nëse vendosim të krijojmë një aplikacion statik në internet, gjëja e parë që duhet të dimë është se ky lloj aplikacioni në internet tregon pak informacion dhe zakonisht nuk ndryshon shumë, imazhi fillestar dhe zhvillimi që jepet do të mbeten të tillë për një kohë të gjatë.
Si rregull i përgjithshëm ato zakonisht zhvillohen në HTML dhe CSS, megjithëse objektet në lëvizje të tilla si banderola, GIF të animuara ose video mund të shfaqen gjithashtu në ndonjë pjesë të aplikacionit në internet. Ne gjithashtu mund të flasim për zhvillimin e aplikacioneve në internet me jQuery dhe Ajax.
Një shembull i këtyre do të ishte një portofol, një rezyme dixhitale ose një faqe e prezantimit të kompanisë.

Aplikim dinamik në internet

Aplikacionet dinamike të uebit janë teknikisht shumë më komplekse në disa mënyra. Ata përdorin bazat e të dhënave për të ngarkuar informacione dhe këto përmbajtje azhurnohen sa herë që përdoruesi hyn në ueb
Aplikacionet dinamike të internetit zakonisht kanë një panel administratori (CMS) për të bërë ndryshime dhe procesi i azhurnimit është shumë i thjeshtë, madje as nuk është e nevojshme të futni serverin për ta modifikuar atë. Kjo gjithashtu ju lejon të zbatoni shumë funksionalitete, të tilla si forume ose baza të të dhënave.
Dizajni i aplikacioneve dinamike në internet gjithashtu mund të modifikohet sipas dëshirës së administratorit.

Dyqan virtual ose tregti elektronike

Nëse aplikacioni në internet është një dyqan ose është një tregti dixhitale, mund të themi se zhvillimi do të tentojë të ngjajë me atë të një tregtie m ose tregti elektronike.
Zhvillimi është më i komplikuar, sepse duhet të lejojë pagesa elektronike përmes kartës së kreditit ose metodës tjetër të pagesës. Zhvilluesi gjithashtu do të duhet të krijojë një panel menaxhimi për administratorin.
Prej tij, produktet do të ngarkohen, azhurnohen ose fshihen dhe porositë dhe pagesat mund të menaxhohen, gjë që është më e ndërlikuar.

Aplikacioni i portalit në internet

Me portal nënkuptojmë një lloj aplikacioni në të cilin faqja kryesore lejon hyrjen në seksione, kategori ose seksione të ndryshme, të tilla si forume, biseda, posta dhe motorë kërkimi.

Aplikim në internet me sistemin e menaxhimit të përmbajtjes

Në rastin e aplikacioneve në internet në të cilat përmbajtja duhet të azhurnohet vazhdimisht, është më mirë të përdorni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) përmes të cilit administratori mund të bëjë ndryshimet dhe azhurnimet vetë.

Këta menaxherë janë intuitivë dhe shumë të lehtë për tu menaxhuar; ky lloj aplikacioni në internet është shumë i zakonshëm për faqet e përmbajtjes, të tilla si bloget ose mediat në të cilat ju duhet të bëni shënime vazhdimisht.

Në rast se keni nevojë të përdorni një sistem të menaxhimit të përmbajtjes, ka WordPress, Joomla dhe Drupal, secili ka një forcë të ndryshme teknike edhe pse kanë të njëjtën funksionalitet, përsëri, është çështje e zgjedhjes së një sipas nevojave që paraqiten.

Çfarë Duhet të Marr Parasysh kur Zhvilloj një Aplikacion në Internet?

Çdo lloj aplikacioni në internet ka pikat e forta dhe të dobëta, por ju kujtojmë se në fund të ditës ai është akoma një ueb, jo një aplikacion vendas. Në varësi të dizajnit që i është dhënë aplikacionit në internet, sigurisht që mund të ngjajë me një aplikacion vendas, por akoma nuk është kështu.
Mos harroni të punoni si duhet në SEO (jo pozicionimin ASO), pasi që aplikacioni në internet do të shfaqet drejtpërdrejt në rezultatet e motorëve të kërkimit, siç u përmend në fillim, ato varen nga përvoja e përdoruesit për të ruajtur shikueshmërinë e tyre. Aplikacionet në internet kërkojnë të duken si një aplikacion celular, por me teknologjinë e internetit, ky proces plotësues ndihmon shumë në ndërveprimin me përdoruesin.